Франція готова приєднатися до Кримської платформи

Новини
Фото: Офіс президента

Франція готова приєднатися до Кримської платформи, проте існує необхідність у поясненні її мети, повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

«Це дуже цікава ініціатива. Ми, звичайно, з великим інтересом дивимося на це. Ми спілкувалися із заступницею міністра закордонних справ Еміне Джапаровою. Є контакти між двома міністерствами, і у нас буде більше, це точно, тому що ми ніколи не визнавали ситуацію в Криму. Ми також перебуваємо в контакті з нашими колегами з ЄС щодо цього питання і погоджуємо з ними дії. Це те, за чим ми уважно стежимо з дипломатичної точки зору», – сказав де Понсен в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

Водночас французький посол вказав на необхідність у поясненні мети цієї ініціативи.

«На цей момент ми перебуваємо на дуже попередній стадії. Я кілька разів зустрічався з пані Джапаровою, вони підготували інформаційні документи про цю ініціативу. Вони розглядаються в Парижі і Брюсселі. Але нині не зовсім ясно, яка мета цієї платформи. Наскільки я розумію, це майданчик для обговорення політичної ситуації в Криму. Це корисно, але з якою метою – ще невідомо. В принципі ми підтримуємо її, і відповім на ваше запитання – так, ми до неї приєднаємося. Але, очевидно, є необхідність у поясненні. Запуск платформи запланований на 23 серпня, тож ми маємо час», – сказав де Понсен.

Як повідомлялось, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова під час комітетських слухань у Верховній Раді по деокупації Криму на тему: «Зовнішньополітичні аспекти деокупацію АР Крим та міста Севастополь: парламентський вимір» оприлюднила ключові елементи ініціативи «Кримська платформа».

Нагадаємо:

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?