ВМСУ провели в Чорному морі тренування з кораблями США

Новини
Фото: ВМСУ

В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування на морі.

Про це повідомляє пресслужба командування ВМСУ.

«Це перші у цьому році тренування типу PASSEX з кораблями Сполучених Штатів Америки. Ми дуже раді працювати з нашими американськими партнерами заради підтримки стабільності у Чорному морі. Тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами наших кораблів. Постійна участь сил українського флоту у тренуваннях типу PASSEX сприяє підвищенню взаємної сумісності та опануванню стандартів Північноатлантичного альянсу», – цитує пресслужба командира флотилії ВМС України капітана 1 рангу Юрія Федаша.

Як зазначається, під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку, протиповітряної оборони та відбиття ударів противника тощо.

Фото: ВМСУ

Фото: ВМСУ

Фото: ВМСУ

Фото: ВМСУ

Фото: ВМСУ

Як повідомлялося, два з трьох патрульних катерів типу Island, додатково переданих США для ВМСУ, надійдуть до України до кінця півріччя цього року. Зараз триває відповідне їх технічне обслуговування й доозброєння, а також допідготовка майбутніх екіпажів на базі суднобудівної верфі Берегової охорони США під керівництвом американських інструкторів.

Нагадаємо:

  • 27 вересня 2018 року США передали ВМС України два патрульні катери берегової охорони класу Island («Айленд»). Церемонія відбулася на території бази Берегової охорони США «Балтімор» за участі президента України Петра Порошенка. США передали патрульні катери Islands безкоштовно, Україна заплатила лише за їх транспортування, підготовку екіпажів та інші супутні витрати.
  • У США катери дообладнали новітніми системами та механізмами і вони пройшли випробування в Балтіморі. Катери отримали назви «Слов’янськ» (P190) та «Старобільськ» (P191).
  • 21 жовтня 2019 року катери «Слов’янськ» і «Старобільськ» доставили  в Одеський морський порт. 13 листопада їх передали до складу ВМСУ.
  • У 2021 році США на додаток до вже прийнятих до складу ВМСУ патрульних катерів типу Island передадуть Україні ще три таких же корабля. При цьому, на відміну від перших двох катерів, які увійшли до складу українського флоту, вони не будуть демілітаризовані.