У Криму повністю блокують 25 українських сайтів – правозахисники

Новини

В окупованому Криму протягом 2020 року повністю блокувалося не менш як 25 українських сайтів і ще п’ять блокувалося частково.

«Кримська правозахисна група протягом 2020 року проводила регулярні моніторинги доступу до інтернет-ресурсів і сигналу українських радіостанцій на території Криму. Результати моніторингу, здійсненого у грудні серед 11 провайдерів в Криму, засвідчили, що щонайменше 25 українських популярних сайтів блоковано повністю, ще 5 – частково», – йдеться в повідомленні Кримської правозахисною групи.

Також моніторинг мовлення FM-діапазону на півночі Криму продемонстрував, що сигнал українських радіостанцій доступний лише в 7 з 19 населених пунктів. Блокування сигналів відбувається завдяки мовленню кримських і російських радіостанцій на тих самих частотах, ліцензії на які мають українські мовники.

kpg-richnij-oglyad-2020
  • У вересні 2020 року правозахисники повідомляли, що у Криму дев’ять провайдерів в восьми населених пунктах повністю блокують 25 українських сайтів і 1 соціальну мережу. Блокують сайти Меджлісу кримськотатарського народу, «Хізб ут-Тахрір», «Свідків Єгови» і Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Крім того, ще як мінімум три українських сайти у цих провайдерів доступні тільки частково. Центр журналістських розслідувань заблокований.