Кабмин дозволив проводити масові заходи з дотриманням карантинних обмежень

Новини
Фото: УНІАН

Кабінет міністрів України дозволив проводити культурні, публічно-наукові, освітні та професійно-тематичні заходи за умови дотримання карантинних обмежень.

Відповідна постанова КМУ №83 від 5 лютого 2021 року, опублікована урядовому порталі.

Документом вносяться зміни до постанови Кабміну №1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відтепер проводити масові заходи можна за умови наповненості залів до 50% або з розрахунку мінімум 5 квадратних метрів на одну людину.

До цього дозволялася лише робота кінозалів з наповненістю до 50% місць, проведення масових заходів за участю до 20 осіб. Також дозволялося приймати відвідувачів музеям і виставкам, але з розрахунку 10 кв. м на людину, а культовим спорудам для молитов – 5 кв. м на людину.

Нагадаємо:

  • 4 лютого арем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня.
  • 5 лютого міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що загальні умови адаптивного карантину, який уряд планує запровадити до 30 квітня, будуть більш м’якими.