Бойовики встановили у Дебальцеві пам’ятник зі світлиною українського військового, яку вкрали у Мустафи Наєйма

Новини

Російські найманці встановили в окупованому Дебальцеві меморіал загиблим членам незаконних збройних формувань, однак розмістили на пам’ятнику фотографію українського військового. Бойовики встановили пам’ятник біля будівлі «адміністрації» міста.

Про це повідомив член української делегації у Тристоронній контактній групі Денис Казанський.

«У Дебальцеві поставили пам’ятник бойовикам «ДНР», на якому зобразили українського військовослужбовця. За основу зображення взяли фото з Instagram Мустафи Найєма. Mustafa Nayyem, вимагай компенсації за порушення авторського права», — написав Казанський.

Мустафа Найєм підтвердив, що є автором фотографії, і додав, що вона була зроблена наприкінці січня 2015 року в Дебальцеві, коли місто ще знаходилося під контролем української армії.

«Це ось оригінал фото. Ми там були із Сергієм Рахманіним (у 2015 році заступник головреда видання «Дзеркало тижня» – ред.) за кілька годин до…», — написав Найєм, пише Детектор Медіа.

Фото: Мустафа Найєм

  • Бої за Дебальцеве (місто є важливим залізничним вузлом) тривали з 21 січня по 18 лютого 2015 року. Дебальцеве було визволене влітку 2014 року, однак, в лютому 2015 року проросійські бойовики за прямої підтримки ЗС РФ знову захопили місто.