Україна знову звернеться до ЄС з проханням ввести санкції за порушення прав людини в Криму – Кулеба

Новини
санкции
Фото: УНІАН

Україна найближчим часом звернеться до Євросоюзу з проханням застосувати новий санкційний механізм за порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, остання хвиля репресій проти кримських татар буде темою обговорення на Генасамблеї ООН, а в четвер 18 лютого МЗС розпочало підготовку для комунікації з ЄС з цього питання.

«Ще минулого року я закликав ЄС застосувати санкційний механізм у відповідь на порушення прав людини у Автономній республіці Крим. Ми будемо послідовно наполягати на тому, що нові санкції мають бути запроваджені саме за такі порушення прав людини», – сказав Кулеба.

«Тому вже незабаром, можливо, навіть сьогодні, я підпишу ці документи, ми знову звернемось до ЄС з таким проханням», – додав він.

Нагадаємо:

  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів» із закликом до Росії вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.
  • 18 грудня 2019 року Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію про захист прав людини в незаконно окупованому Росією Криму. Це вже четвертий подібний документ Генасамблеї ООН, при цьому в ньому вперше для визначення ситуації на півострові застосований термін «агресія».