Кабмін ввів додаткові обмеження пасажирських перевезень для регіонів «червоної» зони епіднебезпеки

Новини
Фото: ukrinform

Кабмін України погодив додаткові обмеження для пасажирських перевезень на території областей, де встановлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки COVID-19.

Постанову «Про внесення змін до пункту 35 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236» була прийнята 24 лютого на засіданні уряду з доопрацюванням в одноденний термін, повідомляє міністерство інфраструктури України.

Документ передбачає, що на території регіонів, у яких встановлено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, зокрема, забороняються:

– регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом та метрополітеном (окрім транзитних перевезень);

– перевезення легковими авто, якщо кількість пасажирів разом із водієм становить понад п’ять осіб (не враховуючи дітей до 14 років).

Як зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій, останній пункт спрямований на обмеження роботи маршрутних таксі.

Разом з тим, перевезення службовими та орендованими авто підприємств, закладів та установ дозволяються у межах кількості місць для сидіння із обов’язковим використанням засобів індивідуального захисту і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Національної поліції.

Також дозволяються перевезення спеціальними залізничними рейсами у внутрішньому сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку відповідно до заявки обласних державних адміністрацій за погодженням з Мінінфраструктури та МОЗ, а також у приміському сполученні, рішення щодо яких приймається облдержадміністраціями.

Як повідомляє агентство Укрінформ, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що постанова, прийнята з доопрацюванням в одноденний термін, набуде чинності через 7 днів після ухвалення.

Нагадаємо:

  • 17 лютого 2021 року Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.
  • Міністерство охорони здоров’я України оновило карантинний список областей, за яким Івано-Франківська та Чернівецька області увіщли до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки, до «помаранчевої» зони потрапили сім областей.