РНБО розглянула стратегію деокупації Криму, її публічну частину презентують через два тижні – Данілов

Новини
Олексій Данилов, секретар РНБО України Фото: facebook.com/rnbou

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) 26 лютого на засіданні розглянула проект державної стратегії деокупації та реінтеграції АР Крим та Севастополя. Її публічну частину презентують через два тижні.

Про це на брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію Офісу президента.

«Розглядався проект Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Питання розглядалось у закритому режимі. Це питання у нас з двох частин. Одна з частин, яка стосується військової складової, є повністю закрита. Друга частина через два тижні буде повністю відкрита для суспільства. Ця частина, відпрацьовувалась протягом цілого року … До неї були залучені майже всі міністерства і відомства, які є в країні. Також брали участь два комітети Верховної Ради», – сказав Данілов.

Він також висловив подяку українським розвідникам, які здобувають необхідну інформацію на території окупованого Криму, на підставі якої також відпрацьовувався проект стратегії.

«На превеликий жаль, з 2014 по 2019 роки в державі кримське питання не було жодного разу розглянуто цілісна стратегія. Ми домовились, що через два тижні на наступному засіданні РНБО це питання буде остаточно прийняте і те, що стосується публічної частини, буде презентоване нашому суспільству», – додав секретар РНБО.