Прокуратура АРК повідомила про підозру ще одному «самооборінівцю» з Криму

Новини
Сергій Дубіновський, фото: vesti92.ru

Під процесуальним керівництвом прокуратури АРК та міста Севастополя повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який у 2014 році проходив «службу» на незаконно створеному блокпості при в’їзді до міста Армянськ, біля ПрАТ «Кримський Титан».

За інформацією Центру журналістських розслідувань, це Сергій Дубіновський.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України, будучи учасниками збройного формування «Самооборона Криму», протягом лютого-березня 2014 року, озброєний, проходив «службу» на незаконно створеному блокпості при в’їзді до м. Армянськ АР Крим, біля ПрАТ «Кримський Титан». При цьому, підозрюваний здійснював незаконні перевірки документів громадян, обшук їх транспортних засобів, а також брав участь у затриманні проукраїнськи налаштованого населення півострова. На даний час, підозрюваного оголошено в розшук. Досудове розслідування здійснюється ГУНП в АР Крим та м. Севастополі», – йдеться в повідомленні прокуратури АРК та міста Севастополя.

У березні 2020 року в інтерв’ю севастопольському радіо Вести 90,8 Дубіновський був представлений як «керівник диверсійно-розвідувальної групи Перекопського блокпоста, ветеран внутрішньої служби МВС». Він повідомив подробиці «служби» в дні окупації Криму.

Командир севастопольського підрозділу ОМОН «Беркут» Сергій Колбин (зліва), Дубіновський (праворуч) Фото: vesti92.ru

«Під час роботи диверсійно-розвідувальної групи ми на відстані визначали кількість людей в машині. Припиняли провокації тих, хто хотів незаконно перейти кордон на Перекопі. Порушники могли пересуватися і по території занедбаних дачних ділянок. З трьох основних магістралях вийшли від 60 до 80 осіб «беркутівців». Головне завдання – захопити основні пости, на яких дислокувалися підрозділи Державної інспекції безпеки дорожнього руху, вони були обладнані примусовими засобами для зупинки транспорту, з них проглядалася територія. Крім цього, в Криму є безліч польових доріг, по яких проїжджали автобуси, навантажені краденими речами. За цими дорогами цілком могли пересуватися диверсійно-розвідувальні групи. Заблокувати ці дороги ми не могли. На них працювали спостерігачі. Не вистачало людей. Але тут допомогли козаки», – сказав Дубіновський.

  • У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».
  • Центр журналістських розслідувань продовжує встановлювати особи бійців незаконних збройних формувань та факти їхньої участі в окупації Криму. Детальніше читайте в розслідуваннях Центру журналістських розслідувань Шуцмани Путіна.