Російські найманці обстріляли позиції ЗСУ біля Мар’їнки: поранений військовий

Новини

Поблизу Мар’їнки внаслідок обстрілів російськими військами українських позицій отримав поранення один військовослужбовець Збройних Сил України.

Про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

«Сьогодні, 5 березня, внаслідок обстрілів російськими військами наших позицій в районі Мар‘їнки отримав поранення один військовослужбовець ЗС України», – сказано в повідомленні. Пораненому надано медичну допомогу.

Українська сторона СЦКК направила відповідну ноту до СММ ОБСЄ.

Не зважаючи на підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню, збройні формування РФ та її найманці передислоковують заборонені Мінськими угодами озброєння та військову техніку та розміщують їх з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання.

6 танків Т-72Б та 3 самохідних гаубиці 2С1 «Гвоздика» збройних формувань РФ розміщені з порушенням ліній розведення на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка, повідомляє штаб ООС.

  • У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку посібників окупантів в України не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь, заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.
  • РФ спробує легітимізувати питання залучення своїх миротворців для врегулювання ситуації на сході України, заявляє керівник української сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Сергій Салкуцан.