Щодня в Україні проти COVID-19 потрібно вакцинувати 100 тисяч осіб, інакше буде дуже погано – академік НАН

Новини
вакцинацию

Академік, голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко заявив, що Україні необхідно до кінця року провакцинувати 30 млн громадян.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Нам потрібно проімунізувати 30 млн осіб до кінця року – це просто обов’язково треба було б зробити. І якщо ми цього не зробимо, то буде дуже погано. Справа в тому, що набувають все більшого поширення варіанти вірусу, які будуть менш чутливими, а деякі, можливо, взагалі не чутливими до існуючих вакцин. Якщо ми потрапимо в цей проміжок часу, коли уже з’являться ці варіанти коронавірусу, то це буде дуже погано для нашого населення», – заявив Комісаренко.

Він наголосив, що вакцинація – єдиний шлях до колективного імунітету.

«Всі країни світу намагаються докласти максимум зусиль, щоб провакцинувати своє населення. І дуже дивно, що наша медицина цього не планує. Нам треба провести вакцинацію 30 млн осіб до кінця року, треба переконати людей, що вакцина є єдиним шляхом для вироблення колективного імунітету, що це єдиний шлях побороти інфекцію, зберегти здоров’я і життя. Для цього ми маємо кожен день імунізувати 100 тис. людей», – зазначив академік.

Фото: biochemistry.org.ua

  • За добу 5 березня в Україні виявили 9 144 нових випадків COVID-19, госпіталізовано 3 309 осіб, померло 156 хворих, одужала 3 351 особа.
  • За добу здійснено 81 333 тестувань, зокрема методом ПЛР – 38 972, методом ІФА – 15 627, досліджень експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 – 26 734.
  • В Україні за добу 5 березня щеплення проти COVID-19 отримали 3 277 осіб, загалом уже вакциновані 15 758 осіб.
  • В Україні 24 лютого розпочалась вакцинація від коронавірусу вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини.