Учасник окупації Криму Дмитро Бєлік став почесним гостем на з’їзді проросійської партії в Білорусі

Новини
Дмитро Бєлік Фото: SevastopolMedia

В Мінську відбудеться установчий з’їзд партії «Союз», яка виступає за максимальну інтеграцію Білорусі з РФ. Серед гостей з’їзду очікують учасників російської окупації Криму та агресії РФ проти України на Донбасі. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на білоруські медіа. 

З’їзд білоруської партії «Союз» відбудеться 6 березня, повідомляє видання Парламентських зборів союзу Білорусі і Росії «Союзное Вече». 

За даними телеграм-каналу міжнародної експертної ініціативи iSANS, у з’їзді візьме участь Дмитро Бєлік, один з учасників підготовки окупації Криму, який долучився до організації незаконного «референдуму» в Криму і Севастополі, за що нагороджений медаллю «За звільнення Криму і Севастополя». Наразі Бєлік є незаконно обраним депутатом Державної Думи РФ від Севастополя. Бєлік перебуває під «кримськими» санкціями США та Євросоюзу.

Крім того, у з’їзді візьмуть участь політтехнолог Олександр Казаков, екс-радник покійного ватажка «ДНР» Олександра Захарченко, який 4 роки працював на окупованих територіях України, та Віктор Яценко, колишній «міністр зв’язку ДНР». Обидва входять до керівних органів російської партії «Справедлива Росія – За правду».

Програма з’їзду партії «Союз» Фото: t.me/belamova

Партія створюється на базі білоруської громадської ініціативи «Союз», яку очолює Сергій Лущ, колишній «волхв» тоталітарної секти «Схорон Еж Словен», що пропагувала ідеї вищості «слов’янської нації», а також організатор проросійських правих об’єднань «Русь» і «Румол».

Нагадаємо:

  • У листопаді 2016 року Євросоюз і США ввели санкції проти «депутатів» Держдуми РФ, «обраних» в окупованому Росією Криму 18 вересня 2016 року. Зокрема, в санкційні списки були додані «обрані» від Криму Руслан Бальбек, Костянтин Бахарєв, Андрій Козенко, Світлана Савченко і Павло Шпер, а також Дмитро Бєлік, який був «обраний» в Севастополі. 
  • В лютому 2020 року учасники російської агресії проти України на Донбасі створили в РФ партію «За правду», яку очолив російський письменник, «майор армії ДНР» Захар Прилєпін. В лютому 2021 року партія «За правду» злилася з партією «Справедлива Росія» Сергія Миронова.