В зоні ООС окупанти не припиняють обстріли: загинув український боєць

Новини

На Донбасі минулої доби російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). Внаслідок обстрілів українських позицій біля Старогнатівки загинув військовослужбовець Збройних Сил України.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, протягом минулої доби, 10 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», у передмісті селищ Південне та Троїцьке окупанти відкривали провокаційний вогонь у бік українських захисників з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік Авдіївки та Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів.

Поблизу населених пунктів Ломакіне, Красногорівка та Мар’їнка загарбники відкривали прицільний вогонь у напрямку позицій Збройних Сил України з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

«Збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили обстріл позицій українських захисників зі стрілецької зброї неподалік населеного пункту Старогнатівка, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав важке поранення. Воїну оперативно було надано медичну допомогу та, на жаль, врятувати його життя не вдалося», – йдеться у повідомленні.

На зухвалі дії противника українські воїни відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Нагадаємо:

  • 9 березня на Донбасі в зоні проведення ООС російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів українських позицій, використовуючи 120 і 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат у підрозділах об’єднаних сил не було.