Біля Румунії затонув суховантаж з 13 українцями на борту: 10 врятували, двоє загинули, одного шукають

Новини
Cудно VOLGO-BALT 179 Фото: marinetraffic.com

В Чорному морі біля берегів Румунії 11 березня затонув суховантаж VOLGO-BALT 179 (IMO: 8231019, прапор Коморських Островів), екіпаж якого складався з 13 громадян України. Десять з них врятовано. Загинули капітан та електромеханік судна. Тривають пошуки старшого помічника капітана. Суховантаж прямував з російського Ростова-на-Дону у румунський порт Констанца.

Про це повідомляє Державна служба морського та річкового транспорту України (Морська адміністрація).

«В територіальних водах Румунії зазнало аварії судно VOLGO-BALT 179 (оператор – товариство Phoenix Register of Shipping, Греція). Екіпаж судна складається з 13 моряків. Всі громадяни України», – йдеться у повідомленні.

Пізніше Морська адміністрація повідомила, що внаслідок рятувальної операції було врятовано 10 членів екіпажу VOLGO-BALT 179: Севера Юрій; Хлізнуца Ігор; Чернов Олександр; Гайдай Сергій; Морозов Денис; Соловйов Віталій; Ремішевський Микола; Дєментьєв Сергій; Ніколаєнко Дмитро; Соколова Ангеліна.

«Місцезнаходження старшого помічника капітана Болатханова Рамзана встановлюється. З сумом повідомляємо, що капітан Борисенко Олександр та електромеханік Лисаченко Григорій загинули. Морська адміністрація висловлює співчуття родині загиблих», – додали у відомстві.

Рятувальна операція триває. Державна служба з питань морського і річкового транспорту України знаходиться на постійному зв’язку з рятувальниками і консулом України в Румунії.

В свою чергу речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив у Twitter, що українські консули вирушили в румунський порт Констанца для координації рятувальної операції та надання консульської допомоги врятованим морякам.

Нагадаємо:

  • 17 січня 2021 року у Чорному морі біля узбережжя Туреччини затонув суховантаж Arvin (IMO: 8874316, прапор Палау), який належить українській компанії Arvin Shipping LTD. Турецьким рятувальникам вдалося врятувати шістьох членів команди, знайдені тіла двох загиблих. Екіпаж судна – громадяни України і Росії.