У Криму «суд» відправив під домашній арешт затриманого «Свідка Єгови» з Ялти

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Київський районний суд» Сімферополя відправив під домашній арешт до 4 травня затриманого 11 березня 42-річного послідовника релігійної організації «Свідки Єгови» Тараса Кузьо з Ялти. Російські силовики підозрюю його в нібито «фінансуванні екстремістської діяльності» за ч.1 ст.282.3 КК РФ.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

Як зазначають активісти, на засідання «суду» слухачів не допустили, а юридичну допомогу підозрюваному Кузьо надавав адвокат за призначенням.

«Засідання щодо обрання запобіжного заходу завершилося пізно ввечері. «Суд» обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки врахував репутацію затриманого, наявність міцних соціальних зв’язків за місцем проживання, двох неповнолітніх дітей і стан здоров’я. Слідчий просив два місяці позбавлення волі з перебуванням під вартою в СІЗО », – розповів« Кримської солідарності »власне джерело.

Кузьо тепер обмежений у спілкуванні з іншими учасниками у справі, не може використовувати засоби зв’язку, інтернет, відправляти і отримувати пошту. Родичі мають намір оскаржити постанову на обшук в будинку Кузьо і запобіжний захід.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2021 року в окупованому Криму в Ялті російські силовики провели серію обшуків в будинках послідовників релігійної організації «Свідки Єгови», яка заборонена в Росії. Один з них – Тарас Кузьо – був затриманий за підозрою в нібито «фінансуванні екстремістської діяльності».
  • Головне управління Нацполіції АРК та Севастополя відкрило кримінальне провадження за фактом проведення 11 березня окупантами незаконних обшуків в помешканнях послідовників релігійної організації «Свідки Єгови» у Ялті.