У води Чорного моря зайшов американський есмінець Thomas Hudner

Новини

В акваторію Чорного моря, минувши протоку Босфор, зайшов корабель військово-морських сил Сполучених Штатів Thomas Hudner. Як пише Twitter шостого флоту ВМС США, для проведення морських операцій по забезпеченню безпеки в регіоні.

Як зазначив в Facebook керівник проектів в Інституті чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, зараз «в Чорному морі спостерігається незвично висока концентрація ракетних кораблів країн НАТО».

Одним з них є ракетний есмінець Thomas Hudner. Крім нього, в водах Чорного моря зараз знаходяться американський крейсер і два фрегати.

USS Thomas Hudner – есмінець класу Arleigh Burke, оснащений бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis, яка представляє собою інтегровану мережу корабельних засобів для відстеження і поразки ворожих цілей.

Нагадаємо:

  • 25 лютого 2021 року у Чорне море увійшла друга постійна протимінна група НАТО (Standing NATO Mine Counter Measures Group Two, SNMCMG2) для участі в румунсько-болгарських навчаннях з протимінної боротьби і проведення спільного навчання з ВМС України.