На Донбасі окупанти б’ють по українським позиціям з мінометів та гранатометів

Новини
Донбассе
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти продовжують порушувати режим всеосяжного припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС), використовуючи для обстрілів українських позицій міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Втрат у лавах українських військовослужбовців не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, протягом минулої доби, 22 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню.

Зокрема, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту Піски окупанти вели вогонь по позиціях українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 та 82 калібрів. А неподалік Богданівки російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських воїнів з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. У передмісті Тарамчука – вогонь вели з великокаліберних кулеметів.

«Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Представників ОБСЄ було повідомлено через Українську сторону СЦКК про дії збройних формувань Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку 23 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Водяне, збройні формування РФ відкривали вогонь по українським бійцям з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Нагадаємо:

  • 21 березня на Донбасі російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення ООС, використовуючи для обстрілів міномети та гранатомети. Втрат у підрозділах об’єднаних сил не було.