Внесено зміни у порядок пропуску через КПВВ на адмінкордоні з Кримом та лінії розмежування на Донбасі – ДПСУ

Новини
КПВВ
КПВВ «Станиця Луганська» Фото: Facebook Восток SOS

Кабмін України вніс зміни у порядок пропуску осіб через КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом та лінії розмежування на Донбасі. Без самоізоляції будуть пропускати громадян України, які хочуть вакцинуватись від COVID-19 на підконтрольній уряду території і мають запрошення на вакцинацію.

Відповідні норми передбачені постановою КМУ №230, яка була ухвалена 22 березня, повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Внесено зміни й щодо пропуску через КПВВ осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Зокрема, без самоізоляції будуть пропускатися громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі, за умови пред’явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором», – йдеться у повідомленні.

Водночас, зазначили у відомстві, громадяни України, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, та особи, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома». У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації.

Нагадаємо:

  • 5 січня 2021 року Кабмін України прийняв постанову, якою дозволив проводити в КПВВ тестування на коронавірус осіб, які прибувають з територій окупованого Криму і Донбасу не тільки методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигену COVID-19.
  • Кабінет міністрів зобов’язав осіб, що приїжджають до України, надавати при перетині кордону довідку про негативний ПЛР-тест.