«Райффайзенбанк» вимагає визнати банкрутом «Фірму «Консоль ЛТД» Константинова та стягнути з неї 4,2 млрд рублів боргу

Новини
«Спікер Госсовєта Криму» Володимир Константинов Фото: РИА Новости

Російське акціонерне товариство «Райффайзенбанк» звернулося до так званого «Арбітражного суду Республіки Крим» з позовом про визнання банкрутом ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД», яке контролюється родиною «голови Госсовєта Криму» Володимира Константинова, а також про стягнення з компанії майже 4,2 млрд рублів боргу.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу «суду» про відкриття провадження.

Судове засідання призначено на 29 квітня 2021 року.

Відповідачем у справі є українська ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД», яка зареєстрована у Сімферополі та опосередковано контролюється родиною Володимира Константинова, колишнього спікера Верховної Ради АРК, а нині «голови» незаконно створеного після окупації півострова Росією «парламенту Криму». Від березня 2017 року компанія визнана банкротом і знаходиться в стані припинення.

Також «Райффайзенбанк» просить «суд» затвердити тимчасовим керуючим компанії-боржника Олександра Прошина. Третьою особою до участі в справі «суд» залучив «управління Федеральної податкової служби Росії по Республіці Крим».

Нагадаємо, що до 2005 року в засновниках ТОВ «Фірма «Консоль ЛТД» значився Володимир Константинов.

Після окупації Криму у 2014 році в російській юрисдикції з’явилася компанія ООО «СК Консоль-Строй ЛТД», яка, згідно російського реєстру юридичних осіб, опосередковано контролюється Олегом Константиновим – сином Володимира Константинова.

Нагадаємо:

  • «Голова Госсовєта Криму» Володимир Константинов та його будівельна фірма «Консоль ЛТД» продовжують забудовувати кримські парки і прибережні зони. У 2015 році в Місхорському парку на Південному березі Криму фірма «Консоль» відновила будівництво багатоповерхового будинку. Біля входу в Приморський парк Ялти розташовані елітні апартаменти «Консоль». Від будинку до моря – всього 50 метрів. За документами будівля проходить як кафе-морозиво, дозвіл на будівництво якого Володимир Константинов отримав ще в 1993 році.
  • Так званий «Арбітражний суд Криму» розглядає провадження за позовом міністерства науки і вищої освіти РФ та «Міжрегіонального територіального управління Федерального агентства з управління державним майном в Республіці Крим і місті Севастополі» до «уряду Криму» та ТОВ «Науково-дослідний інститут натуропатії і фітотерапії». Засновником компанії є Катерина Константинова, донька Володимира Константинова.