На Донбасі внаслідок обстрілу окупантів загинули четверо українських бійців, ще двоє поранені

Новини

На Донбасі 26 березня в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) внаслідок обстрілу російськими окупантами українських позицій біля населеного пункту Шуми загинули четверо військовослужбовці Збройних сил України, що двоє бійців були поранені.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначається, 26 березня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту Шуми, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

«В результаті обстрілу, чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих захисників», – йдеться у повідомленні.

На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Про обстріл і загибель українських бійців повідомив і головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«О 13:45 російські війська обстріляли з мінометів українські позиції в районі селища Шуми. В результаті обстрілу загинуло 4 українських військовослужбовців. Після ротації 503-го батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність в даному районі. Ситуація не може не викликати занепокоєння, саме тут одна з тих точок, де противник постійно проводить обстріл з гаубиць, мінометів і стрілецької зброї. Саме в Шумах російське командування в листопаді 2020-го вимагало провести «інспекцію» української лінії оборони. Є висока ймовірність, що в районі Шумів може послідувати російська атака для захоплення передових українських позицій. Ситуація на фронті вимагає негайної реакції Верховного Головнокомандувача і Верховної Ради», – написав Бутусов у Facebook.

Нагадаємо:

  • 20 березня збройні формування РФ вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл українських позицій зі стрілецької зброї, внаслідок чого загинув український військовий.