США підвищили рівень боєготовності армії в Європі до максимально можливого через агресію РФ в Україні

Новини

Європейське командування збройних сил США підвищило рівень боєготовності армії до максимально можливого через агресію РФ в Україні.

Про це повідомляє New York Times.

Зазначається, що загибель солдатів, а також нарощування російських військ на кордоні з Україною привернули увагу високопоставлених американських чиновників у Європі і Вашингтоні.

Європейське командування збройних сил США підвищило рівень спостереження з «можливої ​​кризи» до «потенційно неминучої кризи» – максимального рівня – у відповідь на розгортання додаткових російських військ.

Військовослужбовці США нарахували близько 4 тис. російських військових, яких підтягнули до кордону з Україною на додаток до вже існуючих на ньому сил.

Міноборони Російської Федерації почало «контрольну перевірку військ» Південного військового округу, який, зокрема, націлений для дій проти України спільно із підрозділами Західного військового округу.

В рамках масштабного командно-штабного навчання на територію окупованого Криму з РФ перекинули 350 військовослужбовців, бойові машини, літаки Іл-76МД військово-транспортної авіації російських військово-космічних сил. У Міноборони РФ повідомляли про масштабне командно-штабному навчанні ВДВ в Криму, яке стартувало на полігоні «Опук» 16 березня.

  • Верховна Рада вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії на Донбасі і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню. За постанову №5312 у зв’язку з ескалацією російсько-українського збройного конфлікту проголосували 308 народних депутатів. Верховна Рада «вимагає від Російської Федерації негайно припинити бойові дії і неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, повністю виконати свої міжнародні зобов’язання і вивести з України свою армію, найманців, збройні формування, які вона очолює, забезпечує та фінансує».
  • Народні депутати закликали «парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації засудити агресивну політику Російської Федерації стосовно України, зокрема останню хвилю ескалації в зоні конфлікту». Парламентарії також закликають світову спільноту продовжити й посилити міжнародний політичний та економічний тиск на РФ із метою припинення агресії, виводу іноземних військ та озброєння з території України, повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.