У Маріуполі в 2022 році розпочнуть будівництво заводу з виробництва питної води

Новини

В Донецькій області у Маріуполі в 2022 році планується розпочати будівництво заводу з виробництва питної води, що дозволить забезпечити мешканців регіону якісною водою. Проєкт реалізує французька компанія BETEN INGENIERIE.

Питання будівництва підприємства обговорювалось в ході наради під головуванням заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Вячеслава Шаповалова з представниками посольства Франції в Україні та представниками компанії BETEN INGENIERIE, повідомляє Мінреінтеграції.

«Питання постачання питної води є гострим для всієї Донецької області, враховуючи застарілу систему водопостачання і низку екологічних проблем у регіоні, що безумовно впливає на якість води. Ми повинні докласти усіх зусиль, аби покращити якість життя наших громадян. Наразі це і є спільною стратегічною метою роботи уряду України, наших партнерів і друзів – уряду Франції та, звісно ж, місцевої влади», – зазначив заступник міністра.

Він проінформував, що будівельні роботи планується розпочати відповідно до графіка вже у 2022 році, і зараз розглядаються декілька варіантів розташування заводу.

Також на зустрічі було обговорено питання модернізації та технічного переобладнання наявних насосних станцій та інженерних мереж в межах міста Маріуполь, в рамках реалізації проєкту, що дозволить усунути втрати води та зменшити витрати на електроенергію.

У Мінреінтеграції нагадали, що у лютому 2012 року уряди України та Франції підписали угоду, за якою французька сторона виділила кредит у 64 млн євро на забезпечення мешканців Маріуполя якісною питною водою шляхом будівництва новітніх споруд з очищення питної води та зменшення її втрат в мережах водопостачання.

Нагадаємо:

  • 29 жовтня 2020 року в Маріуполі пройшов Перший інвестиційний форум RE:think, на якому були підписані 13 меморандумів, серед яких окремо виділяють Меморандум про взаєморозуміння щодо регіонального дорожнього фінансування України між Європейського банку реконструкції та розвитку та Кабміном України, та Меморандум про взаєморозуміння щодо підготовки українських залізниць до первинних публічних пропозицій між ЄБРР, Мінінфраструктури України та АТ «Укрзалізниця».