Ватажок «ДНР» Пушилін пообіцяв загальний призов в ОРДО через неминучу «війну з Україною»

Новини
Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін Фото: Валентин Спринчак/ТАСС

Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушілін пообіцяв, що на окупованій території Донецької області буде проводитися загальний призов чоловіків до незаконних збройних формувань (НЗФ). Необхідність загального «військового обов’язку» він пояснив неминучістю «війни з Україною».

Про це Пушилін повідомив на прес-конференції, передає сайт «ОстроВ» з посиланням на сепаратистські ЗМІ.

«Занадто велика розкіш для воюючої держави – не орієнтуватися на наступне покоління. Необхідно, щоб чоловіче населення мало військові спеціальності. Краще нехай це не стане в нагоді. Як показав досвід 2014 року, саме завдяки чоловікам, які пройшли армію, Афганістан, які вміють тримати в руках зброю, республіка вистояла в самому початку. Призов пробний. Добровільний. Можливо буде загальний призов, коли буде все готово», – сказав ватажок «ДНР».

Як пише видання, 1 квітня 2021 року ватажки «ДНР» і «ЛНР» Денис Пушилін і Леонід Пасічник підписали «укази» про перший призов на «строкову службу» по 200 чоловіків у віці від 18 до 27 років в ряди так званої «народної міліції» (самоназви НВФ «ДНР» і «ЛНР»).

Нагадаємо:

  • У березні 2021 року ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін змінив порядок «ідентифікації» жителів ОРДО, яка потрібна на окупованій території для отримання місцевих пенсій, інших виплат та влаштування на роботу в разі відсутності «паспорта ДНР» або паспорта України.