В Україні планують ввести штрафи за порушення самоізоляції

Новини
карантин
Фото: РИА Новости

Верховна Рада може ввести штрафи за порушення режиму самоізоляції.

Про це повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу»).

«Планується ввести штрафи за порушення режиму самоізоляції людей, які контактували з хворими… Це практика зарубіжних країн, яку ми просто вводимо у нас», – сказав Гетманцев, передає «Інтерфакс-Україна».

Законопроект № 4540 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, що стосуються запобігання поширенню COVID-19, народні депутати планують розглянути на другому позачерговому пленарному засіданні у вівторок. Згідно з порядком денним другого позачергового засідання, даний законопроект народні депутати планують розглянути в першому читанні.

Зокрема, законопроект пропонує, що в разі порушення порядку обов’язкового самоізоляції, обсервації, встановлених в рішенні про карантин, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, тягне за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії COVID-19, бо ситуація почала стабілізуватися, кількість госпіталізацій спадає.
  • За добу 12 квітня в Україні зафіксували 11 680 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 2 334 особи, померли 457 хворих, одужали 14 019 осіб.