В зоні ООС окупанти продовжують обстріли: загинув український боєць, ще один поранений

Новини

На Донбасі минулої доби та з початком поточної в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти продовжили бити по українських позиціях з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець, ще один боєць отримав поранення.

Про це повідомляє штаб ООС.

Протягом минулої доби, 18 квітня, було зафіксовано вісім порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік селища Водяне, що на Донеччині, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. У передмісті Старогнатівки, Пісків, Катеринівки та Авдіївки ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу населеного пункту Широкине російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

«Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав поранення не сумісні з життям, ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу», – йдеться у повідомленні.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 19 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Так, неподалік селища Південне ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок. Біля Майорська російські окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі населеного пункту Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Нагадаємо:

  • 12 квітня в районі проведення ООС на сході України російські найманці скоїли 15 обстрілів і 2 дистанційних мінування. У районі населеного пункту Майорське БПЛА противника, перетинаючи лінію розмежування, здійснили скид гранат на позиції українських підрозділів, в результаті чого один військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям, ще двоє бійців зі складу об’єднаних сил отримали поранення.