Ватажок «ДНР» Пушилін заявив про готовність звернутися до РФ за допомогою у війні проти України

Новини
Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін Фото: Валентин Спринчак/ТАСС

Так званий «глава ДНР» Денис Пушилін не виключає, що може звернутися до Росії з проханням надати допомогу у війні з Україною.

Про це Пушилін заявив в ефірі радіо «Говорит Москва».

«Приймати рішення (про звернення за допомогою – ред.) будемо на підставі оцінки рівня збройної агресії Києва. У тому числі ми залишаємо за собою право звернутися за допомогою, спираючись на норми міжнародного права», – сказав ватажок «ДНР».

«Україна дуже непередбачуваний сусід по мірі деструктивності, на яку вона може піти навіть по відношенню до інтересів держави. Ми всі спостерігаємо, як в Києві приймається дуже багато рішень і у внутрішній політиці, і у зовнішній, що йдуть на шкоду не тільки простим жителям України, а й самому керівництву країни», – додав він.

Нагадаємо:

  • За інформацією українських спецслужб, керівництво так званої «ДНР» опрацьовує три варіанти звернення до президента РФ Володимира Путіна. У першому варіанті звучить прохання надати військову допомогу «ДНР», у другому – прийняти «ДНР» до складу Росії, в третьому – визнати незалежність «ДНР» і укласти договір про дружбу і співробітництво між «ДНР» і РФ.