В окупованому Сімферополі віруючі ПЦУ урочисто відсвяткували Великдень

Новини
Великоднє богослужіння в Кафедральному соборі Кримської єпархії ПЦУ. 2 травня 2021 року Фото: RFE/RL

В окупованому Сімферополі віруючі Кримської єпархії Православної церкви України (ПЦУ) урочисто відсвяткували Великдень.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

Освячення пасок відбувалося не в головному, верхньому, а в нижньому храмі кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги. Митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент, який здійснив обряд освячення і провів всеношну службу, пояснив це практичними міркуваннями: через воду під час освячення розбухає старий паркет.

Митрополит Сімферопольский і Кримський ПЦУ Климент Фото: Фото: RFE/RL

Освячення пасок в нижньому храмі відбувалося в міру наповнення його прихожанами і з дотриманням соціальної дистанції.

На всеношній на свято Пасхи вся площадка перед храмом була заповнена віруючими ПЦУ.

Нагадаємо:

  • 28 червня 2019 року «Арбітражний суд Республіки Крим» зобов’язав Кримську єпархію ПЦУ (раніше УПЦ КП – ред.) передати будівлю єдиного в Сімферополі кафедрального собору святих Володимира і Ольги «міністерству майнових і земельних відносин Криму», робітники якого вже почали будівельні роботи в будівлі без відома єпархії.
  • 4 серпня 2020 року Верховний суд РФ відмовився переглянути рішення про виселення громади ПЦУ з кафедрального собору в Сімферополі.
  • На початку листопада 2020 року митрополит Климент звернувся до Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша та представників країн-членів ООН за захистом через утиски ПЦУ та українців в окупованому Росією Криму.