З «червоної» зони карантину можуть вийти Харківська, Хмельницька та Чернігівська області – Шмигаль

Новини
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua

В Україні епідемічна ситуація стабілізується шостий тиждень поспіль і з «червоної» зони епідемічної небезпеки можуть бути виведені Харківська, Хмельницька та Чернігівська області, оскільки в них усі показники відповідають встановленим критеріям.

Про це 5 травня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ході традиційної селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, яка відбулася під головуванням Володимира Зеленського, передає Офіс президента.

Шмигаль доповів про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у країні та зазначив, що загалом епідемічна ситуація стабілізується шостий тиждень поспіль.

«Прем’єр-міністр повідомив, що наразі шість областей залишаються у «червоній» зоні. Після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з «червоної» зони можуть бути виведені Харківська, Хмельницька та Чернігівська області, оскільки в них усі показники відповідають встановленим критеріям. Денис Шмигаль зазначив, що після цього «червоний» рівень епідемічної небезпеки залишиться у трьох областях – Сумській, Полтавській і Запорізькій», – йдеться у повідомлені.

За словами голови уряду, всього для хворих на COVID-19 було виділено 77 тис. ліжок. Забезпечені подачею кисню – 68 264. Зайнято на сьогодні 33 292 ліжка.

Нагадаємо:

  • 17 лютого 2021 року Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.
  • 21 квітня 2021 року Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайно ситуації в Україні через пандемію коронавірусної інфекції.