В Україні продовжать адаптивний карантин

Новини
карантин
Фото: РИА Новости

Кабінет міністрів планує продовжити адаптивний карантин в Україні до серпня. Поки що адаптивний карантин в країні діє до 30 червня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «РБК-Україна».

За його словами, якщо до 24 серпня щеплення від коронавірусу зробить «більшість людей», Кабмін розгляне варіанти ослаблення карантину.

«Ми, очевидно, будемо продовжувати його до серпня. Якщо нам вдасться до Дня незалежності вакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення», – заявив Шмигаль.

Прем’єр вважає, що адаптивна модель карантину дає результати і можливості – якщо показники захворюваності COVID-19 починають зрастати, обмеження вводяться автоматично, якщо немає – регіони країни знаходяться в зеленій зоні. Коли уряд побачить, що пандемію вдалося побороти, то карантин скасують, підкреслив Шмигаль.

«Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації і від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі в світі, будуть чи не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники», – сказав глава уряду.

Шмигаль також додав, що Кабмін не планує вводити загальнодержавний локдаун. У разі необхідності карантин в окремих областях будуть посилювати, як це робили раніше.

Нагадаємо:

  • 17 лютого 2021 року Кабмін схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.
  • 21 квітня 2021 року Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайно ситуації в Україні через пандемію коронавірусної інфекції.