Україна посилила протиповітряну оборону і розвідку поблизу окупованого Криму

Новини

Україна посилила протиповітряну оборону і розвідку поблизу окупованого Криму.

Про це заявив командувач операцією Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ході всеукраїнського форма «Україна 30».

«Підрозділами угруповання військ, що виконують бойові завдання на кордоні з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим здійснюється прикриття всіх десантно-небезпечних ділянок морського узбережжя, а також істотно посилена систему протиповітряної оборони і розвідки», – сказав Наєв.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що збройні сили України готові до адекватного реагування в разі ескалації конфлікту в районі Операції Об’єднаних сил, а також в разі ускладнення військово-стратегічної обстановки навколо України.

«На сьогоднішній день Збройні сили України, інші складові сектора безпеки і оборони готові до відбиття збройної агресії. Я з упевненістю скажу, що готові на 100%. А ось далі, коли починається бій або агресія, – ти не можеш спрогнозувати сьогодні, сидячи за цим столом, як воно піде, це покаже тільки бій», – сказав Хомчак.

  • Єдиний щит Півдня. Енергонезалежність Приазов’я. Єдиний туристичний простір. Будівництво нових заводів, доріг і розвиток зрошення Степу. Індустріальний парк Скадовська. Все це – проекти, які будуть презентовані на Першому інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться 10-11 червня на півдні Херсонщини. Через кожен з цих проектів червоною ниткою проходить тема тимчасово окупованого Криму, Кримської платформи і деокупації півострова та реінтеграції наших громадян. Детально про форум, який відбудеться вже через місяць за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) дивіться в в програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).