Поблизу Криму українські військові розгорнули «Урагани»

Новини

Неподалік адмінмежі з окупованим Кримом підрозділи реактивної артилерії відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника реактивних систем залпового вогню «Ураган».

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю командування Об’єднаних сил Збройних сил України.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що польові тренування зі злагодженості розрахунків РСЗВ “Ураган” пройшли в умовах, максимально наближених до бойових.

“За лічені хвилини потужна та високоточна зброя була приведена в бойову готовність. Воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження”, – повідомив Наєв.

За його словами, військовослужбовці відпрацювали навчальні вправи зі знищення морських десантів, бронетехніки та замаскованих пунктів управління умовного противника.

Реактивники також виконали вправи з дистанційного мінування вихідних районів імовірного наступу умовного противника.

“Мінні загородження застосовують практично у всіх видах бойових операцій. По-перше, вони не дозволяють противнику дістатися до місця призначення. По-друге, блокують фланги та шляхи обходу, що заважає висадці як повітряного, так і морського десанту», — пояснив командувач Об’єднаних сил.

За словами Наєва, головною перевагою дистанційного способу мінування є швидкість встановлення. За лічені хвилини бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню “засіюють” мінами велику територію, що сповільнює темпи наступу противника.

  • Єдиний щит Півдня. Енергонезалежність Приазов’я. Єдиний туристичний простір. Будівництво нових заводів, доріг і розвиток зрошення Степу. Індустріальний парк Скадовська. Все це – проекти, які будуть презентовані на Першому інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбудеться 10-11 червня на півдні Херсонщини. Через кожен з цих проектів червоною ниткою проходить тема тимчасово окупованого Криму, Кримської платформи і деокупації півострова та реінтеграції наших громадян. Детально про форум, який відбудеться вже через місяць за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) дивіться в в програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).