«Суд» оштрафував за неінформування журналіста «Кримської солідарності» з Нижньогірська

Новини

«Нижньогірський районний суд» оголосив вирок у кримінальній справі щодо журналіста «Кримської солідарності» Айдера Кадирова, визнавши його винним за статтею 205.6 «Неповідомлення про злочин», призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 30 000 рублів.

Відповідне рішення прийняла суддя Марина Бриндя, пише «Кримський процес».

26 квітня під час виступу в дебатах державний обвинувач попросив для Айдера Кадирова покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 25 000 рублів.

Кримськотатарський ресурсний центр представив класифікацію осіб, відповідальних за порушення прав людини в окупованому Криму, до якої увійшли 166 осіб.

У період з 2017 по 2020 роки в окупованому Криму зафіксовано 4950 основних порушень прав людини. Більшість порушень стосуються права на справедливий суд, свідчить дослідження Кримськотатарського ресурсного центру.

США опублікували доповідь про ситуацію з правами людини в окупованому РФ Криму. Як повідомляє Держдеп США, російська окупаційна влада піддає кримських татар і етнічних українців фізичному насильству, тортурам і жорстокому або такому, що принижує гідність, поводженню. США отримували безліч повідомлень про те, що в Криму принижують людей, які виступають проти окупації, і використовують каральне психіатричне ув’язнення для тиску на бранців.

  • 18 листопада третій комітет 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН підтримав проєкт, вже п’ятої поспіль, оновленої і посиленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, Україна» із закликом посилити міжнародний тиск на Росію з метою змусити її виконувати свої міжнародні зобов’язання як держави-окупанта щодо дотримання прав людини у Криму.
  • Генеральна асамблея ООН 16 грудня ухвалила оновлену резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна». Положення документу суттєво посилені та відображають численні факти масових порушень прав людини на тимчасово окупованому півострові.Документ констатує, що РФ не виконує міжнародні зобов’язання у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права. Зазначається, що рівень дотримання прав людини в Криму після його окупації Росією значно знизився також через те, що РФ є учасницею меншої кількості відповідних міжнародних договорів, ніж Україна.
  • Також у резолюції Генасамблея ООН наголошує, що Росія використовує пандемію COVID-19 для запровадження невиправданих обмежувальних заходів на півострові, посилюючи репресії проти населення, зокрема шляхом залучення ФСБ.