В зоні ООС окупанти продовжують обстріли українських позицій

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі минулої доби російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операція об’єднаних сил (ООС) та обстрілювати українські позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 18 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, неподалік Пісків ворог двічі відкривав вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля населених пунктів Світлодарськ та Зайцеве окупанти здійснили обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Красногорівки противник здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля Авдіївки – з підствольних гранатометів.

«Бойових втрат серед наших захисників немає. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь», – додали у штабі ООС.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Нагадаємо:

  • 17 травня на Донбасі російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення ООС. Внаслідок обстрілів українських позицій вогнем снайпера був поранений військовослужбовець Збройних сил України.