РФ завезла в ОРДЛО великокаліберні снайперські гвинтівки – розвідка

Новини

Російська Федерація через неконтрольовані ділянки державного кордону України перекинула на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях великокаліберні снайперські гвинтівки та понад півтори тисячі тонн пально-мастильних матеріалів.

Про це повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

«Минулого тижня через неконтрольовані ділянки державного кордону України на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях з території РФ завезено нові партії озброєння та боєприпасів російського виробництва, зокрема, великокаліберні снайперські гвинтівки та понад півтори тисячі тонн пально-мастильних матеріалів», – повідомила речниця.

За словами Сальнік, окупанти також розгорнули масштабні інженерні роботи. Агресор збільшує кількість траншей та ходів сполучень у житлових районах, на території діючих промислових об’єктів, що наближені до лінії зіткнення. У такий спосіб противник створює умови для прихованого застосування снайперів та мінометних розрахунків, відзначила речниця.

Нагадаємо:

  • 6 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський та державний секретар США Ентоні Блінкен вказали на значну кількість військових РФ, які розміщуються біля кордонів з Україною, в окупованому Криму та Донбасі. За словами Зеленського, загальний російський контингент, який вкрай повільно зменшується, складає 75 тисяч військових і створює ймовірну загрозу військової ескалації з боку РФ. Блінкен наголосив, що США продовжують ретельно спостерігати за ситуацією.