В зоні ООС окупанти били по українським позиціям з мінометів та гранатометів

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі минулої доби в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські окупанти не дотримувались режиму припинення вогню та били по українським позиціям з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Втрат у підрозділах Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Протягом минулої доби, 30 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню», – йдеться у повідомленні.

В районі населеного пункту Майорськ російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, ручних та станкових протитанкових гранатометів, а також зі стрілецької зброї. У тому ж напрямку окупанти двічі з ручних протитанкових гранатометів здійснили дистанційне мінування мінами ПОМ-2.

По позиціям українських захисників в районі населеного пункту Золоте-4 окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

«Бойових втрат серед наших захисників немає. Українська сторона СЦКК використовуючи координаційний механізм оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 27 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню і здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників недалеко від населеного пункту Новотошківське. В результаті снайперського пострілу військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав кульове поранення несумісне з життям.