Прикордонники затримали на Арабатці розшукуваного за вбивство українця, який намагався нелегально потрапити до Криму

Новини
Фото: facebook.com/dpsuKherson

У Херсонській області українські прикордонники 2 червня затримали на Арабатській стрілці українця, який намагався нелегально потрапити до окупованого Криму. Як з’ясувалось, чоловіка вже чотири роки розшуковують правоохоронці за вбивство, вчинене у Кропивницькому.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

«Сьогодні, під час патрулювання Арабатської стрілки на узбережжі Азовського моря прикордонники Херсонського загону виявили чоловіка, який зайшов в заборонену для пересічних громадян режимну зону та направлявся в бік окупованого Криму. Дійсних документів громадянин при собі не мав, не зміг пояснити мету свого перебування на цій території і явно нервував, тому прикордонники викликали представників Національної поліції», – йдеться у повідомленні.

Згодом з’ясувалось, що у 2017 році цей громадянин вчинив вбивство у Кропивницькому і вже чотири року розшукується правоохоронцями. На тимчасово окуповану територію він хотів потрапити незаконно, тікаючи від правосуддя, але завдяки пильності військовослужбовців тепер не зможе уникнути покарання.

Нагадаємо:

  • На початку травня 2021 року українські прикордонники затримали в КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні Кримом викрадений в Чехії автомобіль BMW, на якому мешканець Дніпропетровщини намагався виїхати до окупованого півострова. Транспортний засіб, який розшукує Інтерпол, переданий співробітникам Нацполіції.