ФСБ РФ заявила про видворення «агента українських спецслужб». СБУ нагадала про гібридну війну

Новини

Служба безпеки України спростувала заяву ФСБ про затримання в Росії і видворення нібито «агента українських спецслужб». СБУ закликала ЗМІ скептично ставитися до подібної інформації.

У коментарі LIGA.net прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко заявив, що будь-які заяви ворожої спецслужби про якісь «викриттях агентів СБУ» слід розглядати «виключно через призму ведення гібридної війни», частина якої – поширення фейків.

В СБУ також підкреслили, що спецслужба здійснює діяльність і забезпечує держбезпека «виключно на території України». «І одна з наших завдань – виявлення агентів російських спецслужб. З чим ми успішно справляємося», – додали в СБУ.

  • У понеділок, 7 червня, на сайті ФСБ РФ з’явилося повідомлення про затримання і видворення з країни Олексія Семеняки, якого силовики країни-окупанта назвали «агентом СБУ». У російському відомстві заявили, що видворили його і заборонили в’їзд в РФ на 25 років.
  • ФСБ також заявляє, що Семеняка «не встиг завдати шкоди зовнішньої безпеки РФ». При цьому у нього були вилучені гаджети з повідомленнями, нібито, від співробітників СБУ, що пропонують допомогти у вирішенні робочих питань, «що мають кінцевою метою нанесення шкоди» безпеці та інтересам РФ.