У «ДНР» хочуть запустити поїзди з Донецька до Криму

Новини
Посадка на поїзд на станції Ясинувата в «ДНР» Фото: YouTube TK Union

Ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін в черговий раз пообіцяв налагодити безпересадкове залізничне сполучення з окупованих Кримом, а також російськими Москвою і Санкт-Петербургом.

Про це Пушилін заявив в інтерв’ю російським ЗМІ, передає сайт «ОстроВ».

При цьому він визнав, що «це питання обговорюється вже третій рік».

За версією Пушиліна, пряме залізничне сполучення між окупованим Донбасом і окупованим Кримом не вдалося налагодити через пандемію коронавірусу.

«Ми планували перед «ковідними» обмеженнями налагодити пряме і безпересадкове залізничне сполучення і в Крим, і в Москву, і в Санкт-Петербург. Концепція повністю опрацьована. Зараз ми вийшли на рівень обговорення з усіма зацікавленими відомствами. Необхідно пройти всі етапи узгодження, бюрократичну тяганину. Але ми цілеспрямовано прагнемо створити сприятливі умови в плані логістики», – заявив так званий «глава ДНР».

У свою чергу, як пише сайт «Новости Донбасса», угруповання «ДНР» вже не раз заявляло, що хоче налагодити пряме залізничне сполучення між окупованим Донецьком і Москвою. У 2019 після заяви про наміри запустити потяг «ДНР» засекретила подробиці проекту. Тоді ж з’ясувалося, що у підконтрольного угрупованню «ДНР» підприємства «Донецька залізниця» немає належних вагонів для запуску прямих пасажирських поїздів в Росію.

Зараз в «ДНР» посилаються на пандемію коронавірусу, через що поїзди в Росію досі не ходять.

Уже кілька років з підконтрольних «ДНР» міст курсує потяг до прикордонної російської станції «Успенська».

Нагадаємо:

  • У квітні 2021 року в інтерв’ю російському пропагандистському телеканалу RT ватажок «ДНР» Денис Пушилін заявив, що планує скасувати комендантську годину у вихідні дні влітку. При цьому він не виключив повне скасування комендантської години в майбутньому, зазначивши, що від неї «найбільше страждає молодь». У той же час «глава ДНР» підкреслив, що скасування комендантської години «перекреслиться» в разі відновлення масштабних бойових дій.
  • 31 травня 2021 року Денис Пушилін підписав «указ» про скасування на території «ДНР» комендантської години у вихідні дні з 1 червня по 15 вересня. Раніше комендантська година діяла щодня з 23:00 до 5:00 ранку. Її скасовували спеціальними указами «глави ДНР» в окремі дні в особливих випадках.