На Херсонщині біля Криму стартував форум «Південна стратегія розвитку» (трансляція)

Новини

У Генічеському районі Херсонській області біля адмінкордону з окупованим Кримом стартував перший інвестиційний форум «Південна стратегія розвитку», який об’єднав представників уряду, місцевого самоврядування, бізнесу та інвесторів, щоб сформувати бачення реінтеграції Півдня України та створити стратегію його розвитку.

Форум проходитиме 10-11 червня на Арабатській стрілці. Його пряму трансляцію веде телеканал «Дом».

У перший день роботи однією з головних тем форуму стане будівництво нового газопроводу довжиною 96 км. Необхідність його будівництва з’явилася після окупації Криму в 2014 році, адже газотранспортна система півдня України виявилася розділеною на дві частини.

Через це дві найбільші громади регіону — Новотроїцька і Генічеська — постійно страждають, адже влітку надлишки газу спалюють, а взимку люди залишаються без нього.

Будівництво нової газової труби дозволить газифікувати 9 тис. домогосподарств в 44 населених пунктах. Це дозволить реалізувати значний потенціал створення центрів переробки аграрної продукції в Новотроїцькому та Новоолексіївці, що забезпечить жителів робочими місцями, а громади – фінансовими надходженнями.

Форум зібрав близько 600 учасників: 168 глав територіальних громад, понад 400 гостей і волонтерів, 30 професійних спікерів. До роботи з організації були залучені п’ять профільних міністерств.

Проєкт Форум «Південна стратегія розвитку» реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо:

  • Перший міжнародний інвестиційний форум «Стратегія розвитку Півдня» має пройти 10–11 червня на півдні Херсонщини: спочатку – у селищі Новотроїцьке, а на другий день – у Стрілковому, на Арабатській стрілці. Форум збере урядовців п’яти міністерств, представників адміністрацій та об’єднаних громад чотирьох південних областей – Херсонської, Миколаївської, Одеської та Запорізької, та інвесторів – іноземних і вітчизняних. На форум запросили президента, прем’єра, голову Верховної Ради України, а також керівників регіональних офісів міжнародних фінансових організації, зокрема, ЄБРР та Світового банку. Мета форуму – розбудова та соціально-економічний розвиток тимчасового прикордоння з АР Крим та реінтеграція трудових ресурсів і бізнесу.