Оточення Зеленського і Авакова використовує на своїх авто номери прикриття – Bihus.Info

Новини

Посадовці Офісу президента України та близьке оточення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова використовують на своїх автівках несправжні номерні знаки.

Про це йдеться у сюжеті Анастасії Усенко для видання Bihus.Info.

Так, зокрема, йдеться про першого помічника президента Сергія Шефіра. Журналісти Bihus.Info помітили, що на авто, яким користується Шефір, висить номерний знак, який, за даними Головного сервісного центру МВС, не зареєстрований в жодній обліковій базі МВС.

Номери прикриття на своїх авто використовує також керівник Офісу президента Андрій Єрмак. При цьому на авто, яким він користується, номери періодично змінюються. Журналістам вдалося зафіксувати зміну щонайменше двох комплектів номерних знаків. Крім того, авто Єрмака супроводжує інший автомобіль – Toyota і його номерні знаки зареєстровані за іншим авто. Можна було б припустити, що Єрмак знаходиться під охороною Управління державної охорони (тут мають право використовувати подібні номери), але в УДО на запит журналістів відповіли, що охорону керівнику Офісу президента не надавали.

Номерний знак, який, за даними Головного сервісного центру МВС не обліковується, встановлений і на автівці заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

«Прикриття» використовує і син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков. Журналісти Bihus.Info зафіксували, що номери, які не зареєстровані за жодним транспортним засобом, використовуються на автомобілі, який регулярно супроводжує Авакова-молодшого.

Але після запиту журналістів до Головного сервісного центру МВС, номери на цьому авто змінили. Щоправда, новий номерний знак зараз зареєстрований за причепом.

Ігор Котвіцький, екснардеп і бізнес-партнер родини міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, також користується автомобілями, на яких висять по суті неіснуючі номерні знаки. Йдеться про Mercedes та авто супроводу Toyota Land Cruiser. На обох автівках встановлені номерні знаки, які не зареєстровані за жодним транспортним засобом.

Авто, яким користується народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, теж має несправжні номерні знаки. Так, журналісти зафіксували, що авто, яке возить народного депутата, за останні півтора роки вже тричі «змінювало» номерні знаки. Усі три не реєструвалися за авто Киви.

Ще один народний депутат, який використовує «номери прикриття» – «слуга народу» Андрій Клочко. Спершу журналісти зафіксували його за кермом Mercedes, на якому був несправжній номерний знак. Раніше ж його фіксували за кермом Volkswagen, номерний знак якого був зареєстрований за іншим авто – КІА.

Як вказують журналісти, якщо камери зафіксують перевищення швидкості машин з фейковий номерами, то такі водії штраф не отримають, оскільки вони не прив’язані до своїх власників.