У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен з Аксеновим, який оглядав затоплене зливами місто (відео)

Новини
Сергій Аксенов оглядає затоплену Керч Фото: facebook.com/aksenov.rk

В окупованому Криму 17 червня в результаті рясних опадів затопило населені пункти східної частини півострова. У Керчі рятувальники вплав супроводжували човен, на якому так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оглядав затоплене місто.

Відповідне відео Аксенов опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«У Керчі, Ленінському та Кіровському районах випав аномальний рівень опадів. Найскладніша ситуація склалася в Керчі. Відвідали лікарню, де затоплені цокольні поверхи, також затоплено багато житлових приміщень, комерційних об’єктів, автомобілів. Вживаємо всіх необхідних заходів для оперативної допомоги людям, своєчасної евакуації з постраждалих районів, подальшої компенсації втрат», – написав «глава Криму».

Він також висловив подяку «співробітникам МНС за злагоджену і ефективну роботу в цій екстремальній ситуації», включаючи, мабуть і тих, хто вплав його супроводжував, поки він переміщався по місту на човні.

«На даний момент в результаті рясних опадів у Криму підтоплені 5 муніципальних утворень. Прийнято рішення визнати ситуацію, що склалася як надзвичайну природного характеру міжмуніципального рівня реагування», – додав Аксенов.

За інформацією «міської адміністрації» Керчі, в результаті сильного дощу та підняття рівня води річки Мелек-Чесме в місті підтопило майже 240 домоволодінь. В даний час затоплені вул. Жені Дудник, Комарова, Вокзальное шосе, Пирогова, Радянська.

«Це приблизно 236 будинків приватних і багатоквартирних будинків. Знеструмлена центральна частина міста, лікарня №1. КРЕС обстежує електротрансформаторние підстанції. Встановлюється генератор для роботи лікарні. У рятувальній операції задіяні 6 човнів, більше 10 одиниць великої техніки. Людей евакуюють. Для жителів організований пункт тимчасового розміщення на вул. Войкова, 30», – повідомив «глава адміністрації» Керчі Сергій Бороздін.