Україна та Грузія планують посилення співробітництва у сфері безпеки в Чорноморському регіоні

Новини

Україна та Грузія мають намір посилити двостороннє співробітництво у сфері безпеки в Чорноморському регіоні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі в середу в Києві.

«Одним із головних завдань України та Грузії є посилення співробітництва у сфері безпеки в Чорноморському регіоні. Чорне море має бути безпечною акваторією, вільною для судноплавства», – заявив Зеленський.

За його словами, Україну і Грузію також об’єднує спільна мета з набуття членства в Європейському Союзі та в НАТО.

Зеленський висловив сподівання на активізацію співпраці з Кримської платформи та подякував президенту Грузії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, додавши, що підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії.

  • Українсько-американські навчання «Сі Бриз-2021», які триватимуть з 28 червня до 10 липня, будуть наймасштабнішими за 24 роки. Навчання матимуть чотири фази: прибуття сил та розгортання пунктів управління, фаза злагодження сил, активна фаза, підведення підсумків навчання та згортання сил. Радниками та спостерігачами на «Сі Бриз-2021» будуть близько 50 військовослужбовців із 17 країн світу. З української сторони в них візьмуть участь 24 одиниці кораблів та катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння та військової техніки. З 3000 учасників навчань половину особового складу становитимуть українські військові.