ФСБ РФ в окупованому Криму затримала жителя Сімферополя за «збір даних для спецслужб України»

Новини
ФСБ

ФСБ РФ повідомила про затримання в окупованому Криму жителя Сімферополя, який нібито «збирав дані про польоти російської військової авіації для спецслужб України». Дані відомості «планувалося використовувати проти безпеки Російської Федерації».

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

«Федеральною службою безпеки Росії розкрито і припинено протиправну діяльність жителя Сімферополя, який діяв в інтересах розвідувальних органів України. Протягом тривалого часу російський громадянин з використанням спеціального антенного і приймальних пристроїв отримував за завданням спецслужб України інформацію про польоти російської військової авіації», – йдеться в повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст. 275 КК Росії («державна зрада»). Затриманий поміщений під варту, йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

  • У понеділок, 7 червня, на сайті ФСБ РФ з’явилося повідомлення про затримання і видворення з країни Олексія Семеняки, якого силовики країни-окупанта назвали «агентом СБУ». У російському відомстві заявили, що видворили його і заборонили в’їзд в РФ на 25 років.
  • ФСБ також заявляє, що Семеняка «не встиг завдати шкоди зовнішньої безпеки РФ». При цьому у нього були вилучені гаджети з повідомленнями, нібито, від співробітників СБУ, що пропонують допомогти у вирішенні робочих питань, «що мають кінцевою метою нанесення шкоди» безпеці та інтересам РФ.