Скільки українців отримують субсидії і пільги

Новини
пенсий
Фото: Главком

1,6 млн українців мають пільги на оплату тарифів.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебная розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода.

«В Україні є дві програми для підтримки людей в разі зростання тарифів. Перша – це пільги. Це знижка від 25% до 100% в залежності від категорії пільговика. Таких людей 1,6 млн в Україні. За опалювального сезону я говорю. І середній розмір такої пільги, оплати від держави – 1 тис. грн. Звичайно, друга форма підтримки або державної програми – це субсидії. це 3 млн домогосподарств. В опалювальний сезон середній розмір субсидії був 1,8 тис. грн », – сказала вона.

Лазебная зазначила, що всі, хто в минулому опалювальному сезоні отримував субсидії, в цьому сезоні будуть автоматично їх отримувати.

«Ми сказали: все, хто отримував субсидію в минулий опалювальний сезон, ми зробимо це без звернення громадян. Органи соцзахисту передадуть ці дані Мінфіну, вони перевірять всі ці критерії. За тим критеріям, якщо нічого не змінилося, все автоматично отримають перепризначення субсидій. Але там 400 тис. чоловік, які прийдуть, принесуть заяву і декларацію про доходи і майновий стан », – пояснила міністр.

  • Переселенцям (ВПЛ) і жителям тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, АР Крим та населених пунктів, які знаходяться на лінії розмежування, можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу від БФ «Право на захист».