Обстріли окупантів в зоні ООС: поранений український боєць

Новини
Фото: Facebook Операція об'єднаних сил

На Донбасі минулої доби та з початком поточної російські окупанти продовжили порушувати режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). Внаслідок обстрілу поранення отримав український військовослужбовець.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – важкий», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом минулої доби, 28 червня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту Новотошківське противник застосував стрілецьку зброю.

Станом на 7 годину ранку, 29 червня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, біля Невельського ворог вів вогонь з мінометів 120-го калібру.

Використовуючи координаційний механізм, Українська сторона СЦКК оперативно реагувала на порушення через СММ ОБСЄ.

Нагадаємо:

  • 24 червня озброєні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню і здійснили обстріл позицій українських захисників зі станкових гранатометів поблизу населеного пункту Водяне на Приазов’ї. В результаті обстрілу один військовослужбовець отримав проникаючі осколкові поранення.