Аваков написав заяву про відставку

Новини
Глава МВС України Арсен Аваков Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про звільнення з посади.

Про це повідомляє сайт МВС, на якому також опублікована копія заяви Авкова.

«Відповідно до частини першої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!», – цитує Авакова сайт МВС.

Як повідомила у Facebook народна депутатка Єлизавета Ясько (фракція «Слуга народу»), Верховна Рада може розглянути питання відставки Авакова вже в середу або четвер.

Видання Українська правда пише, що джерела фракції «Слуга народу» називають двох кандидатів на посаду нового міністра внутрішніх справ: це нардепи монобільшості Олександр Бакумов та голова Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Раніше також обговорювали можливе призначення очільником МВС секретаря РНБО Олексія Данілова, однак в Офісі президента від цієї ідеї відмовились.

Нагадаємо:

  • 27 лютого 2014 року Арсен Аваков був призначений виконуючим обов’язки міністра внутрішніх справ України. Вперше його було призначено на посаду очільника МВС в складі уряду Арсенія Яценюка (2014-2016 рр.). У подальшому Аваков входив до складу урядів Володимира Гройсмана (2016-2019 рр.), Олексія Гончарука (2019-2020 рр.) і Дениса Шмигаля (2020-2021 рр.).