У МОЗ розповіли про обмеження для невакцинованих осіб, які приїжджають в Україну

Новини

Міністерство охорони здоров’я України пропонує зобов’язати всіх невакцинованих осіб, що в’їжджають до України, проходити 14 днів самоізоляції чи 7 днів, якщо після цього терміну вони отримають негативний ПЛР-тест.

Про це повідомив Офіс президента за підсумками проведеної в понеділок традиційної щотижневої селекторної наради.

«Міністерство охорони здоров’я пропонує посилити контроль при перетині державного кордону у зв’язку зі зростанням в окремих регіонах світу та Європи випадків захворюваності на COVID-19, зокрема через штам «Дельта», – наголосили в ОП.

У повідомленні зазначено, що від цього зобов’язання пропонується звільнити лише українців до 18 років і осіб, які виїхали з країни до набуття постановою чинності.

Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності створення пунктів щеплень на прикордонних пунктах пропуску, щоб кожен охочий зміг вакцинуватися.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що за минулий тиждень вперше за декілька місяців зросла кількість нових виявлених хворих на COVID-19 – до 3460, що на 253 більше, ніж тижнем раніше.

  • Наразі іноземцям, які прибувають до України (незалежно з якої країни), необхідно мати негативний результат ПЛР або експрес-тестування, проведеного не більше ніж за 72 години до перетину кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19 вакцинами, внесеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.
  • На початку липня через поширення штаму «Дельта» Україна впровадила експрес-тестування для осіб, що прибувають з Індії, Великої Британії, РФ і Португалії. Іноземців у разі відмови від нього не впускають до України, а українці мають пройти самоізоляцію.
  • Раніше в Україні досить тривалий час діяла вимога самоізоляції під час в’їзду, проте вона припинялася відразу після отримання негативного ПЛР-тесту.