Опубліковано доповідь про походження COVID-19 з китайської лабораторії

Новини
самоизоляция
Фото: dzerkalo.media

Головний республіканець Комітету з міжнародних справ Палати представників Мак Маккол представив доповідь з твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус COVID-19 «просочився» з лабораторії Уханьського інституту вірусології.

Вона стала результатом розслідування, проведеного республіканцями-законодавцями. «Тепер ми вважаємо, що настав час повністю відмовитися від того, що джерелом вірусу став ринок морепродуктів», – йдеться в доповіді, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми також вважаємо, що переважання доказів свідчить, що вірус дійсно «просочився» з Уханьського інституту, і це сталося десь до 12 вересня 2019 року», – сказано в доповіді.

Як наголошується в документі, є «достатні докази» того, що вчені лабораторії китайського інституту за сприяння американських експертів і державних фондів Китаю і США працювали над модифікацією коронавірусів, і ці роботи могли бути секретними.

Китай заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з об’єкта в Ухані. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я після інспекції Уханьської лабораторії також дійшли висновку, що такий витік вкрай малоймовірний.

  • Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.
  • Найбільшими епіцентрами поширення хвороби залишаються: США – 35 002 148 випадків (+26 001); Індія – 31 655 824 випадки (+41 831); Бразилія – 19 938 358 випадків (+20 503).