Участь у саміті Кримської платформи вже підтвердили 29 країн – Зеленський

Новини
крымская платформа

Уже 29 держав підтвердили свою участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України.

«23 серпня відбудеться перший саміт Кримської платформи. Це ініціатива України, яку підтримали десятки наших міжнародних партнерів. Ми повертаємо Крим у світовий порядок денний, щоб повернути додому в Україну. Свою участь у саміті вже на сьогодні підтвердили Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Польща, Туреччина, країни Балтії, Франція, Німеччина, багато країн Європейського Союзу, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея і загалом на сьогодні 29 країн. Це великий, але далеко не останній і не остаточний список всіх країн, які 23 серпня підпишуть спільну декларацію про спільні домовленості і спільні наміри», – повідомив Зеленський.

Він наголосив, що «треба назавжди забути, що Україна забуде про Крим».

«Україна не підійматиме питання Криму тільки в одному випадку – коли буде підіймати в Криму український прапор», – сказав Президент.

Як повідомлялось, 28 липня 2021 року Дмитро Кулеба проінформував, що вже 28 країн і міжнародних організацій підтвердили участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в Києві.

Детальніше про реакцію Кремля і його кримських прибічників на створення Кримської платформи – міжнародного майданчика по деокупації Криму – дивіться у відеоблозі Валентини Самар Кримська платформа: чому так біситься Росія?

Нагадаємо:

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що створення Кримської платформи буде серйозним кроком у напрямку деокупації Криму, оскільки в ході установчого саміту, який відбудеться 23 серпня в Києві, буде створено постійно діючий офіс і обговорені ініціативи щодо безпеки у Азово-Чорноморському регіоні. Він також зауважив, що країни-учасниці Кримської платформи ризикують погіршити відносини з РФ, яка дуже негативно реагує на її створення.
  • Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія «погрожує» країнам, які погодилися взяти участь в міжнародному саміті Кримської платформи, який пройде 23 серпня в Києві.