США почали найбільші за 40 років військово-морські навчання

Новини
Командний корабель класу Blue Ridge USS Mount Whitney (LCC 20) знаходиться в порту в eета, Італія, 15 травня 2020 р. (Деймон Гросвенор/ВМС США) Фото: Damon Grosvenor/U.S. Navy

США почали наймасштабніші з часів «холодної війни військово-морські навчання Large Scale Exercise (LSE). Навчання триватимуть до 16 серпня. Вони повинні показати противникам «глобальні можливості флоту США проводити координовані операції одразу на декількох театрах військових дій».

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил США.

36 бойових кораблів, серед яких авіаносці, ракетні крейсери, есмінці, ударні підводні човни і великі десантні кораблі;
палубна і морська авіація;
частини морської піхоти зі складу п’яти оперативних флотів і трьох експедиційних дивізій морської піхоти. Загалом – понад 25 тисяч військовослужбовців.

Ці навчання спрямовані на демонстрацію сили США, зокрема, перед Росією і Китаєм, пише американське мілітарі-видання Military.com. Американці дають зрозуміти, що можуть одночасно вирішувати проблеми в Чорному морі, східній частині Середземного моря, Південно-Китайському і Східно-Китайському морях.

Нагадаємо:

  • Навчання «Сі Бриз-2021» проходили з 28 червня до 10 липня в регіоні Чорного Моря. Україна та США спільно провели навчання за участю та підтримки 32 країн.
  • Рівень співпраці та інтеграції учасників багатонаціональних військових навчань «Сі Бриз-2021» був найвищим, повідомив керівник навчань «Сі Бриз-2021» від американської сторони капітан ВМС США Стюарт Боуман.
  • Росія вивела в Чорне море весь корабельний склад свого Чорноморського флоту для спостереження за організованими США та Україною багатонаціональними навчаннями «Сі Бриз-2021», намагаючись таким чином продемонструвати готовність застосувати силу, хоча вона не співмірна з потенціалом країн, які беруть участь у маневрах.